Summer cooking

Nu gătesc des dar și când o fac… E ceva simplu și ușor de făcut.

M-am trezit cu chef de gătit și îmi era poftă de rețeta bunicii de șnițele de dovlecei sau dovlecei pane care e musai să o facem vară de vară.

E nevoie de câteva ingrediente:

  • 1 dovlecel dolofan
  • 1 ou
  • 1 cană de făină
  • apă
  • sare
  • puțin mărar
  • ulei pentru prăjit

received_1099752523437585

Încep prin a curăța dovlecelul de coajă și îl tai în felii subțiri peste care presar puțină sare și le las sa se scurgă de apa in exces.

received_1099752466770924

received_1099752590104245

În acest timp pregătesc crusta pentru dovlecei. Mixez un ou cu un praf de sare, puțină apă și făină cât cuprinde până capătă consistența aluatul de clătite. Îmi place să adaug niște mărar pentru mai multă savoare.

received_1099752380104266

Acum începe partea mai grea. Prăjitul dovleceilor. Niciodată nu reușesc să îi rumenesc uniform pentru că uit de ei dar astea sunt detalii.

Într-o tigaie cu ulei încins rumenesc rondelele pe care le-am scufundat inițial în crusta de mai sus.

received_1099752513437586

Pe lângă faptul că e o rețetă care se prepară ușor, e perfectă și pentru post dacă eliminăm oul și merge de minune cu niște sos tzatziki.

 

Cu drag,

Andreea – the food lover

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s