Religie vs. Biserică

Acest articol vine ca și reacție față de întâmplarea nefastă din zilele trecute din Paris. Știm cu toții că sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un „atentat terorist”. Aproximativ 3.000 de agenţi ai serviciilor de securitate au fost mobilizaţi pentru misiuni de ordine publică şi pentru căutarea autorilor atentatului de la redacţia revistei, cauza atentatului fiind publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed.

Biserica a fost dintotdeauna una dintre cele mai controversate Instituții din lume, istoria făcând dezbinări, iar noi oamenii fiind nevoiți să ne împărțim în foarte multe ramuri. De cele mai multe ori nu este alegerea noastră dacă suntem ortodocși, catolici, reformați, musulmani sau evrei. Omul dintotdeauna a simțit nevoia să aibă un crez, religia a dat dintotdeauna un scop oamenilor și dacă ne gândim și analizăm, esența oricărei religii este iubirea și toleranța, iar dacă toți oamenii ar fi educați să îi iubească pe cei din jurul lor și să fie toleranți cu siguranță tragedia de miercuri nu ar mai fi avut loc.

Bineînțeles că atacul terorist nu a fost deloc cea mai bună formă de apărare și a fost un mijloc deloc religios, dar să iei în derâdere credința cuiva este un gest josnic și făcut doar pentru plăcerea maselor și atragerea a câtor mai mulți cititori. Deși s-a zis că prin atentat s-a încălcat democrația și libertatea de exprimare, ar trebui să ne gândim că mai întâi au fost încălcate drepturile cetățenilor de religie musulmană, și să medităm la diferența dintre a lua în derâdere un crez al unei persoane sau de a ironiza o simplă instituție care, ca orice lucru condus de om, nu este perfectă.

Cu drag,
Andreea și Francesca

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s